HELSINKI. Antti Pennanen on valinnut ensimmäisen joukkueensa Leijonien uutena päävalmentajana.

Pennasen tulikasteena toimii Karjala-turnaus, mutta muutaman kuukauden kuluttua eurokiekko vaihtuu pohjoisamerikkalaiseen. Pelkästään NHL-pelaajilla pelattava 4 Nations -huipputurnaus pelataan Suomen, Ruotsin, Kanadan ja Yhdysvaltojen kesken 12-20. helmikuuta.

Suomen joukkueen osalta puhuttaa muutamakin asia. Ensinnäkin pakisto on hyvin ohut.

– Jos tänään valittaisiin, olisi aika helpot valinnat. Seitsemän [suomalaista puolustajaa] pelaa [tällä hetkellä NHL:ssä] ja seitsemän valitaan. Mutta uskon, että siihen tulee vielä muutoksia. Katsotaan, mikä [Jani] Hakanpään tilanne tulee olemaan, miten [Ville] Heinola toipuu nilkkavammasta ja miten [Urho] Vaakanainen saa lisää peliminuutteja, Pennanen sanoi lehdistölle.

– En ole ainakaan vielä huolissani. Sen huolen aika on myöhemmin.

Yksi puolustajista on Rasmus Ristolainen, jonka maajoukkuepolku ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Ristolainen ei ole välttämättä aina halunnut lähteä maajoukkueen matkaan, minkä jälkeen häntä ei ole enää haluttu kysyäkään.

Leijonat.com kysyi Pennaselta, mikä hänen suhteensa on Ristolaiseen.

– Ohut suhde vielä. Kesällä piti tavata, mutta ei onnistunut aikataulusyistä. Etäyhteydellä käytiin läpi. Mielenkiinnolla olen seurannut. Mielestäni hän pelasi viikonloppuna erittäin hyvän pelin. On meitä kiinnostava pelaaja. Ei minulla ole ainakaan mitään ihmeellistä.

Toinen iso asia on, onko mielenterveyshaasteiden ja loukkaantumisten vuoksi pitkään pelaamatta ollut Patrik Laine yhä valmennusjohdon ajatuksissa.

Lopullinen joukkue pitää nimetä marraskuun loppuun mennessä. Tilanne on hankala, sillä Laine on parhaillaan loukkaantuneena eikä pääse antamaan valmennusjohdolle näyttöjä.

– Ei voi nimeä vetää yli vielä. Tietenkin haastava tilanne se on, kun ei pääse pelaamaan, Pennanen sanoi.

– Mutta että pitääkö nimi vetää yli, niin ei, koska nimeämisestä on aika pitkä matka helmikuuhun. Voi tapahtua mitä vain, pelaajia voi loukkaantua. Ei vedetä vielä nimeä yli.

Jos valittu pelaaja loukkaantuu ennen turnausta, hänet voidaan kyllä korvata toisella. Mutta jos valitaan jo valmiiksi loukkaantuneena oleva pelaaja, joka ei sitten pystykään pelaamaan helmikuussa, tilanne on monimutkaisempi.

– Jos nimeämme loukkaantuneen pelaajan, joka ei pysty pelaamaan, niin saammeko sellaisen korvata?Hyvä kysymys, nyt pitääkin selvittää, Pennanen sanoi.

Laineen valinnan voi lopulta estää turnauksen sääntöpykälä.

– Lainetta ei välttämättä voi nimetä, koska hänen pitäisi olla NHL-rosterissa [kokoonpanossa]. Jos Laine on laitettu loukkaantuneiden listalle, se on varmaan se, mikä pelastaa minut tuolta mietinnältä.

Kolmas mielenkiintoinen asia on Jesse Puljujärven tilanne. Puljujärvi sanoi kevään MM-kisojen viimeisen ottelun jälkeen, että 4 Nations -turnaus kiinnostaa kovasti. Puljujärvi pelasi erinomaisen harjoituskauden NHL:ssä, ja alkukausi on sujunut varsin mallikkaasti.

– Iso arvostus siitä, minkälaisen vamman läpi on tullut ja pystynyt tekemään erittäin ison työn, että pääsee Pittsburghissa pelaamaan. On varmasti vaatinut paljon. Hän on toki siinä meidän tarkkailtavien listalla.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS