HELSINKI. HIFK on pelannut erinomaisen alkukauden kotimaisessa Liigassa, mutta joukkueen supernyrkille ovi ei siltikään auennut Leijoniin.

Maajoukkueen uusi päävalmentaja Antti Pennanen nimesi joukkueen Karjala-turnaukseen, ja Liiga-nimet loistavat poissaolollaan. Suomen pääsarjasta joukkueeseen mahtuivat vain puolustajat Otto Leskinen, Nuutti Viitasalo ja Atro Leppänen sekä hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Petteri Puhakka.

Viisikosta kolme on Tapparasta, yksi Lukosta ja yksi Sportista. HIFK:sta mukana ei ole yhtä ainoaa pelaajaa. Erityisesti ihmetystä aiheuttaa Jori Lehterän ja Iiro Pakarinen jättäminen rannalle. Lehterä johtaa Liigan pistepörssiä ylivoimaisesti tehoin 5+29=34. Pakarinen puolestaan on pistepörssin kakkonen ja maalipörssin ylivoimainen ykkösnimi tehoin 22+4=26.

– Molempien kanssa ollaan juteltu ja käyty läpi. Maajoukkue kiinnostaa, ja he ovat meille maajoukkueessa kiinnostavia pelaajia. Enempää en voi tähän sanoa, Pennanen sanoi Leijonat.comille.

Tilanne voi siis periaatteessa olla se, että pelaajien ja seuran kanssa on sovittu, että Lehterä ja Pakarinen pelaavat jossain myöhemmässä EHT-turnauksessa.

Ylipäätään Liiga-pelaajien vähyyttä Leijonien Karjala-turnausjoukkueessa selittää se, että Ruotsissa ja Sveitsissä taso on kovempi.

– Sen voin sanoa, että kyllä Ruotsi ja Sveitsi ovat kovempia liigoja. Ei ole pakko ottaa pelaajia Liigan ulkopuolelta, mutta olen sitä mieltä, että Sveitsissä ja Ruotsissa sarjat ovat kuitenkin kovempia.

– Pelaajat joutuvat kovemman haasteen eteen joka ilta. Varsinkin Ruotsissa korostuu se, että kaikki joukkueet ovat pirun kovia. Siellä kolmos-nelosketjutkin ovat erittäin laadukkaita.

– Sveitsissä varmaan se ihan TOP-kärki on ihan huikea. Ei se poista sitä, etteikö Liigassakin pelattaisi huippupelejä. Se että Pakarinen tekee tuon määrän maaleja, niin onhan hän ihan erinomaisessa vireessä.

Karjala-turnaus pelataan Helsingin jäähallissa 7.-10.11.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS