Sveitsin NL:n jumboseura HC Ajoie kertoi alkuviikosta antaneensa päävalmentajalleen Christian Wohlwendille potkut.

Ajoie on kerännyt 14 pelaamastaan ottelusta vain yhden voiton ja neljä pistettä. Se on jo 13 pistettä jäljessä seuraavasta sijasta.

Ajoie kertoi samalla, että urheilujohtaja Julien Vauclair toimii joukkueen väliaikaisena päävalmentajana sen aikaa, kunnes korvaaja löytyy. Seuran tavoitteena on löytää uusi päävalmentaja seuraavan kahden viikon aikana.

Kun Wohlwend sai potkut, joukkueen suomalaiset apuvalmentajat Juha-Pekka Hytönen sekä Petteri Nummelin saivat jatkaa seurassa. Sveitsiläislehti Le Matin ehdottaakin, että Hytönen olisi joukkueen uusi päävalmentaja.

– HC Ajoiella on jo ihanteellinen valmentaja, lehti otsikoi.

Hytönen, 43, aloitti viime kaudella Ajoien U20-joukkueen päävalmentajana ja nousi kesken kauden Ajoien apuvalmentajan tontille, jossa hän edelleen toimii. Pelaajaurallaan Hytönen kiekkoili Sveitsissä Lausannen riveissä kaudet 2013-16.

– Kokemattomuutta päävalmentajan pestistä lukuun ottamatta Hytönen täyttää kaikki kriteerit ottaakseen ohjat Ajoiessa. Ensinnäkin hän hankki erinomaiset tiedot sveitsiläisestä jääkiekosta pelatessaan Lausannessa. Hän on hionut tietämystään palattuaan Sveitsiin vuonna 2023.

– Hytösellä on se etu, että hänellä on jo sopimus seuran kanssa. Hänelle sisäisen ylennyksen tarjoaminen rajoittaisi seuran kustannuksia ja välttäisi sellaisen henkilön palkkaamisen, joka saapuisi täysin tuntemattomaan, lehden toimittaja Ruben Steiger kirjoittaa.

Ajoiessa pelaa neljä suomalaista: puolustaja Anttoni Honka sekä hyökkääjät Julius Nättinen, Oula Palve ja Jerry Turkulainen.

LUE MYÖS