Vancouver Canucksin riveihin täksi kaudeksi siirtynyt kevään 2019 MM-kultaleijona Kevin Lankinen, 29, on saanut vahvan startin uusissa maisemissa.

Lankinen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä, kun Canucks kukisti Philadelphia Flyersin vieraskentällä numeroin 0-3. Lankinen torjui 26 kiekkoa ja sai valinnan ottelun ykköstähdeksi.

Lankinen on esiintynyt Canucksin maalilla nyt kolmessa ottelussa, joista saldona on kaksi voittoa ja yksi tappio voittomaalikilpailun jälkeen. Hänen torjuntaprosenttinsa näyttää lukemaa 95,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,28.

– Aina kun saan mahdollisuuden, yritän vain tehdä parhaani ja elää hetkessä. Olen kiitollinen mahdollisuudesta aloittaa täällä ja pelata näille kavereille. Teen parhaani pysyäkseni terävänä ja auttaakseni joukkuetta voittamaan, Lankinen sanoo NHL:n verkkosivuilla.

Myös Canucksin päävalmentaja Rick Tocchet hehkutti Lankisen esityksiä.

– Lankinen on pelannut kolme hyvää peliä. Hän näyttää todella vakaalta ja tasapainoiselta. Hän on ollut kova tekijä jokaisessa ottelussa.

Lankisesta tuli Canucksin seurahistorian ensimmäinen nollapelin torjunut suomalaisvahti.

Vancouver Canucks

@Canucks
BLANKinen 🛑

Kevin Lankinen is the first Finnish-born goaltender to record a shutout in franchise history. 🇫🇮

LUE MYÖS