HIFK on parhaillaan Liigan kärjessä kerättyään 14 ottelusta 32 pistettä. Ennen kaikkea HIFK:sta on noussut esiin ykkösketjussa pelaavat Jori Lehterä, Iiro Pakarinen sekä Kristian Vesalainen, jotka ovat olleet alkukaudella kovassa iskussa.

Lehterä johtaa Liigan pistepörssiä tehopisteillä 4+21=25. Pakarinen on maalipörssin kakkonen, kun kasassa ovat tehot 12+1=13. Vesalainen on maalipörssin jaettu kolmonen sekä pistepörssin kutonen pisteillä 8+8=16.

– Paljon puhutaan heidän ketjustaan, ja totta kai he ovat olleet tuloksellisia, ja Luke Martin peräpäässä sama juttu, MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi kehuu, mutta näkee HIFK:n myös onnistuneen joukkueena.

– Kyllä se joukkue pelaa niin yhtenäisesti, eli jokainen on todellakin vienyt IFK:n sarjakärkeen, jossa he pelillisesti ansaitsevat olla. He ovat pelanneet kaikista ehyimmin.

HIFK:n kärkiukot ovat saaneet alkukaudesta paljon peliaikaa. Pakarinen pelaa keskimäärin yli 20 minuuttia per ottelu, Lehterä päälle 19 minuuttia ja Vesalainen yli 18 minuuttia. Kivi on sitä mieltä, että jossain vaiheessa kolmikon kuormaa on tasattava.

– Semmoinen asia, mitä valmennuksen täytyy jossain vaiheessa seurata on, että he ovat pelanneet aika paljon. Ei missään nimessä vielä liian paljon, mutta varmaan jossain vaiheessa tulee pientä tasausta, koska kuorma ei voi tulla lokakuussa liian suureksi.

Kivi näkee, että HIFK:n täytyy huomioida vastaava asia myös maalivahtien peluutuksessa. Niko Hovinen teki paluun joukkueeseen pari viikkoa sitten ja Roope Taponen on palannut pelikuntoon sairastuvalta.

– Oli pientä väsyä havaittavissa (Hovisella) viime pelissä. Sama juttu siellä maalivahtipuolella. Pitää olla tarkkana, että miten se peluutus menee, koska keväällä vasta pelit ratkaistaan.

LUE MYÖS