TPS ja IPK ovat päässeet sopimukseen hyökkääjä Henri Knuutisen siirtymisestä loppukauden ajaksi TPS:ään.

Knuutinen, 26, pelasi tällä kaudella IPK:ssa seitsemän Mestis-ottelua tehopistein 3+5. Hän pelasi TPS:ssä jo viime viikolla vuokralla kaksi ottelua.

– Olen tosi innoissani, että pääsin tänne loppukaudeksi – tosi hyvä fiilis. En kyllä odottanut tällaista, että yhtäkkiä tulee soitto ja kysytään, että pääsisitkö tulemaan. Sydän pomppasi kurkkuun, kun näin, että Tommi Miettinen soittaa. Alkukausi oli itselleni ihan hyvä, ja nyt pääsin tänne näyttämään taitojani. Tämä on ollut aika hieno homma. Haluan tuoda joukkueeseen fyysisyyttä ja olla sellainen pelaaja, kenet pystyy heittämään kentälle milloin vain. Tavoitteeni on olla hyvä puolustamisessa, mutta myös tuoda apuja hyökkäyssuuntaan, Knuutinen toteaa TPS:n tiedotteessa.

TPS:n urheilujohtaja Rauli Urama kertoo, että joukkueen loukkaantumistilanteen vuoksi Knuutisen hankkiminen loppukaudeksi oli tärkeää.

– Joukkueen loukkaantumistilanne on haastava, vaikkakin odotamme useiden pelaajien palaavan maajoukkuetauon aikoihin. Leveyden hankkiminen muualta oli tässä tilanteessa edelleen ajankohtaista. Jere Henrikssonin kanssa ei päädytty sopimukseen. Markus Oden on puolestaan edelleen sivussa, ja hänen kohdallaan päätöksenteko tryoutin osalta siirtyy siihen asti, kunnes hän on täysin pelikunnossa. Knuutinen kävi näyttämässä taitonsa, ja valmennusjohto näki hänet hyvänä lisänä joukkueeseen. Saavutimme IPK:n kanssa sopimuksen, että hän jatkaa loppukauden kanssamme, Urama toteaa.

Knuutinen on sivussa TPS:n keskiviikon ottelusta Mestiksessä saamansa pelikiellon vuoksi. Hänen sopimuksensa astuu voimaan virallisesti torstaina ja hän pelaa aikaisintaan perjantain kotiottelussa HIFK:ta vastaan.

Aiemmalla urallaan KalPaa edustanut Knuutinen on pelannut Liiga-urallaan 120 runkosarjaottelua tehopistein 5+13=18 sekä kuusi pudotuspeliä pisteittä.

LUE MYÖS