New Jersey Devilsin suomalaispuolustaja Santeri Hatakkaa, 23, odottaa pitkä huili tositoimista.

Devils tiedotti myöhään torstaina, että Hatakan olkapää on operoitu onnistuneesti. Puolustaja loukkaantui syyskuussa harjoitusottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

Suomalaispuolustajan paluuaikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta usein vastaavanlaiset leikkaukset vaativat useiden kuukausien mittaista huilia.

Loukkaantuminen voi tarkoittaa sitä, että Hatakkaa ei nähdä Leijonien mukana neljän joukkueen huipputurnauksessa helmikuussa. Suomella ei ole kovinkaan laaja valikoima NHL-puolustajia turnaukseen, joten hyvän alkukauden pelatessaan Hatakka olisi hyvinkin voinut olla ehdolla joukkueeseen.

Viime kaudella Hatakka pelasi Devilsin riveissä 12 NHL-ottelua tehopistein 0+2. AHL:ssä riihimäkeläinen teki Utica Cometsissa 48 ottelussa tehot 5+15=20.

Hatakka on Jokerien kasvatti, joka teki Ilveksessä Liiga-debyyttinsä. Pohjois-Amerikassa 185-senttinen puolustaja on pelannut myös San Jose Sharksin organisaatiossa.

New Jersey Devils

@NJDevils
#NEWS: The New Jersey Devils provided the following medical update on D Santeri Hatakka who was injured September 24, at Montreal.

Hatakka recently underwent successful shoulder surgery, performed in Vail, Colorado, by Dr. Peter Millett. Updates on his status will be provided as…