Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armian viime kausi oli kaksijakoinen ja se sisälsi sekä hyviä että huonoja käänteitä.

Alkukaudesta Armian pelaaminen ei vakuuttanut ja hänet heivattiinkin hakemaan vauhtia farmista, jossa hän ei ollut pelannut vuosiin. Loppukaudesta hän kuitenkin pelasi jälleen vahvasti iskien lopulta jopa oman yhden kauden maaliennätyksensä NHL:ssä. 66 otteluun Armia iski tehopisteet 17+8=25.

Uuden kauden alkaessa Armia onkin saamassa Canadiensissa ison mahdollisuuden. Armia on viilettänyt harjoituksissa Canadiensin kakkosketjussa yhdessä Kirby Dachin sekä Alex Newhookin kanssa.

Kyseinen ketju sekä ketjukaverit ovat samat, joita oli kaavailtu Patrik Laineelle. Loukkaantumisen vuoksi Lainetta ei kuitenkaan nähdä kaukalossa 2-3 kuukauteen.

Kakkosketjussa pelaamisen lisäksi Armia on isketty Canadiensin kakkosylivoimaan. Siinä hänen kanssaan pelaavat Newhook, Brendan Gallagher, Alex Barre-Boulet sekä Lane Hutson.

– Mielestäni kyse on hänen suhtautumisestaan. Se mitä hän teki viime kaudella palattuaan takaisin ja mitä hän teki tällä leirillä, osoittivat, että hän on pelaaja, joka ansaitsee tämän mahdollisuuden, sanoo Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis lehdistölle.

Armia saa myös sopimustilanteensa puolesta ison sauman. Hänellä alkaa viimeinen kausi nelivuotisesta sopimuksestaan. Armia tienaa kaudesta keskimäärin 3,4 miljoonaa dollaria.

Canadiensin kausi alkaa kotiottelulla Toronto Maple Leafsia vastaan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Arpon Basu

@ArponBasu
Looks like Joel Armia is getting first crack at replacing Patrik Laine with Kirby Dach and Alex Newhook. At least, he is at practice today.

Anthony Martineau

@Antho_Martineau
PP1: Caufield-Suzuki-Slaf-Dach-Matheson

PP2: Armia-Newhook-Gallagher-ABB-Hutson

LUE MYÖS