Liigan otteluohjelma on puhuttanut viime vuosina runsaasti. Joukkueiden ottelumäärät vaihtelevat rajusti ja joukkueet pelaavat todella erilaisiin tahtiin pelejä.

Nyt asiaan on ottanut kantaa Ässien maalivahti Joni Ortio. Hän kertoo Jatkoajan haastattelussa otteluohjelman olevan järjetön. Hän vertaa Liigan otteluohjelmaa SHL:ään, jossa hän pelasi kaksi viime kautta.

− Ei sinällään ole ihme, että Ruotsissa peli on nopeampaa, kun siellä ei pelata tällaisella tahdilla kuin Suomessa. Täällä on keskiviikko, perjantai ja lauantai usein pelit eli kolme peliä neljään päivään. On selvää ettei lauantaina enää luistin liiku, kuten keskiviikkona, Ortio lataa.

SHL:n runkopelipäivät ovat tiistai, torstai ja lauantai.

Sunnuntaina Ässät kohtasi Ilveksen, jolle viikon ottelu oli jo peräti neljäs. Ortio tarttui myös tähän seikkaan.

− Ilveksellä oli neljäs peli kuuteen päivään, joten tiesimme, että meillä oli aktiivisella liikkeellä mahdollista horjuttaa väsynyttä Ilvestä.

Ortio on vahvasti sitä mieltä, ettei ole kenekään etu pelata aiemmin mainitulla tahdilla, koska se vaikuttaa negatiivisesti pelin tasoon.

− Muutaman enemmän myydyn kaljan takia näitä varmaan jotkut fiksut päättävät, ja me pelaajat pelaamme, mutta ei tässä mitään järkeä ole, Ortio päättää.

LUE MYÖS