Pittsburgh Penguinsin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi, 26, pelasi NHL:ssä vahvan harjoituskauden. Hän viimeisteli neljään otteluun kovat tehopisteet 4+4=8.

Tehojensa lisäksi Puljujärvi säväytti myös muilla pelin osa-alueilla. Muun muassa Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan on hehkuttanut Puljujärven otteita moneen kertaan.

Penguins käsitteli verkkosivujen artikkelissaan Puljujärven tilannetta. Otsikossa Puljujärvestä puhuttiin yhtenä leirin parhaista yllätyksistä.

– Minulla on ollut hyvä olo ja minulla on ollut hauskaa. On ollut kova leiri ja paljon kilpailua. Yritän tehdä parhaani joka päivä, ja kun saan mahdollisuuden, pelata hyvää jääkiekkoa, Puljujärvi kommentoi Penguinsin verkkosivujen mukaan.

Päävalmentaja Sullivan jakoi jälleen ylistystä Puljujärven suuntaan.

– Hän on tehnyt merkittävän vaikutuksen koko ryhmäämme. Hän on meidän kannaltamme kiehtova pelaaja, koska en usko, että meillä on juurikaan ominaisuuksia, joita hän meille tuo, kuten kokoa ja fyysisyyttä. Ne vaikeuttavat meitä vastaan pelaamista.

– Hän on osoittanut myös kykynsä viimeistellä. Läpiajomaali oli huippuluokan suoritus. Joten jos hän pystyy tuottamaan hyökkäyspäässä, karvaamaan sekä olemaan puolustuksellisesti luotettava, puhutaan valtavasta mahdollisuudesta.

Puljujärvelle tehtiin vaativa tuplalonkkaleikkaus kesällä 2023, jolloin hänen molempiin lonkkiin asennettiin tekonivelet. Tämän jälkeen Puljujärvi palasi vähitellen takaisin kaukaloihin alkuvuodesta ensin try outin kautta. Se johti lopulta viime kevään sekä alkavan kauden kattavaan sopimukseen Penguinsin kanssa. Viime kaudella Puljujärvi pelasi Penguinsissa 22 ottelua tehopistein 3+1.

– Toipuminen tuollaisesta loukkaantumisesta ja leikkauksesta kestää kokemukseni mukaan joskus yli vuoden. Hän on tehnyt valtavasti töitä ja hän palasi harjoitusleirille erinomaisessa kunnossa. Hänen luistelunsa on vahvempaa, tasapaino on parempi ja hän lähtee nopeammin vauhtiin paikoiltaan, Sullivan toteaa.

– Täytyy varmaan olla vähän ylpeä. On ollut todella rankka vuosi. Kun en aiemmin voinut ollenkaan pelata, tuntuu tämä ikään kuin uudelta mahdollisuudelta. Olen tehnyt paljon töitä ollakseni jälleen hyvä pelaaja. Nyt minun täytyy todistaa se, Puljujärvi sanoo.

Penguinsin NHL-kausi alkaa kotiottelulla New York Rangersia vastaan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

LUE MYÖS