Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on vakuuttanut Pittsburgh Penguinsin harjoitusleirillä.

26-vuotias torniolainen esiintyi erittäin pirteästi Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä harjoitusottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Suomalainen kirjasi 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa yhden syöttöpisteen.

Puljujärvi kävi toissa kesänä vaativassa lonkkaleikkauksessa, jossa hänen lonkkiinsa asennettiin tekonivelet. Viime kaudella Puljujärvi pelasi NHL:ssä vain 22 ottelua tehopistein 3+1.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan on ollut erittäin vakuuttunut Puljujärven otteista syksyllä.

– Puljujärveltä jälleen vahva peli. Eroa oli kuin yöllä ja päivällä (viime kauteen verrattuna). Hän on paljon vahvempi sekä hänen luistelunsa on paljon parempaa. Kuten olen sanonut, niin Jessellä on ollut erittäin haastava kuntoutumisprosessi ja se vie aikaa. Hän teki erittäin paljon töitä, jotta hän edes pystyi pelaamaan viime kaudella, Sullivan hehkutti harjoitusottelun jälkeen NHL.comille.

– Mielestäni hänen luistelunsa on muuttunut täysin ja hänen itseluottamuksensa on kohentunut sen myötä. Jos yksi pelaaja täytyy mainita, niin hänellä on ollut äärimmäisen hyvä harjoitusleiri. Hän on tuonut itsensä takaisin keskusteluihin paikasta Penguinsin kokoonpanossa, Penguins-luotsi jatkoi.

Penguins kohtaa Blue Jacketsin uudelleen Suomen aikaan lauantain vastaisena yönä. NHL:n runkosarja käynnistyy tänään Buffalo Sabresin ja New Jersey Devilsin välisellä koitoksella.

LUE MYÖS: