Kärpät lähti alkaneeseen Liiga-kauteen valtaosan papereissa yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Oululaisjoukkueen kauden alku on ollut kuitenkin haastava.

Seitsemästä ottelustaan Kärpät on kerännyt kymmenen pistettä ja löytyy sarjataulukosta sijalta 11. Joukkue on päästänyt peräti 28 maalia, joka on neljänneksi eniten koko Liigassa.

Viikonloppuna Kärpät pelasi tuplaottelut Tapparaa vastaan sekä Tampereella että Oulussa. Vierasottelussa Kärpät päästi omiin neljä maalia ja kotikaukalossaan se otti omaan verkkoon peräti kahdeksan maalia.

– Jos katsoo viittä viimeistä peliä, niin heille on heitetty 8, 4, 2, 6 ja 4 maalia omiin. Ihan hirveitä määriä. Viimeisten viiden pelin keskiarvo on 4,8. Kärpillä! MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi hämmästelee.

– Se, että heille ei ole oikein selvää se, kuka pelaa ketäkin, on tosi outoa. Toki, heillä on paljon uusia ulkomaalaisia ryhmässä mukana, mikä on oma juttunsa, mutta on tuo silti outoa noin kokeneen ryhmän kohdalla, Kivi ihmettelee.

Puolustuspään ongelmien lisäksi Kivi nostaa esiin Kärppien kiekollisen pelaamisen.

– Kärpät pelasi vielä perjantaina kiekon kanssa varsin hyvin ja monipuolisesti. Lauantaina esimerkiksi avaaminen oli aivan paniikinomaista. Siinä oli hirveä ero perjantaihin nähden. En tiedä, että halusivatko he jotenkin näyttää tappion jälkeen vai mitä, mutta peli meni ihan koheltamiseksi. He yrittivät koko ajan mennä kauhean nopeasti ylöspäin. Peli oli täysin erilaista ja se meni paniikin puolelle. Se taas oli yllätys.

Myöskään maalivahdit Tomi Karhunen ja Niclas Westerholm eivät ole alkukaudesta vakuuttaneet.

– Heidän molempien veskareidensa selän taakse on painettu 3,5 osumaa per peli. Tuo kuvastaa paljon. Ei tuokaan osasto toimi, joten ei tässä ole kyse pelkästään kenttäpelaajista. Kärppien tasoisessa joukkueessa maalivahtien päästettyjen maalien keskiarvo pitäisi alkaa ykkösellä, Kivi näkee.

Kärppien hyökkäyspäästä löytyy sen sijaan vahvoja onnistujia. Teemu Turunen johtaa pistepörssiä, Reid Gardiner maalipörssiä ja Michal Kovarcik syöttöpörssiä.

LUE MYÖS