JYP voitti lauantain Liiga-kierroksella HPK:n lukemin 2-1. HPK johti peliä kahden erän jälkeen, mutta JYP nousi rinnalle ja ohi päätöserässä.

HPK jäi ensimmäistä kertaa pisteittä uuden päävalmentajansa Mikko Mannerin johdolla. Vastustajan vaihtopenkillä vastassa oli ruotsalainen päävalmentaja Johan Pennerborn, joka on Mannerille tuttu mies jo Ruotsin vuosilta.

Manner ja Pennerborn valmensivat samaan aikaan Ruotsin SHL:ssä kaudella 2021-22, jolloin Manner luotsasi Brynäs IF:ää ja Pennerborn Färjestad BK:ta. Mannerilla on Pennerbornista koko valmennusuransa ajalta pelkkiä huonoja muistoja.

– Yksi pieni yksityiskohta. Luulen että valmentajana en ole koskaan voittanut sinua. Aina, kun olit Färjestadissa ja minä Brynäsissä, me aina hävisimme, Manner totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Joo, mutta minulla oli silloin tosi hyvä joukkue, Pennerborn vastaa.

– Joo, mutta silti. Ensi kerralla aion voittaa sinut, Manner uhoaa hymyssä suin.

Manner muisti asian oikein. Färjestad ja Brynäs kohtasivat kyseisellä kaudella neljä kertaa ja Färjestad voitti kamppailuista jokaisen.

– Voiko paremmalla hengellä lausua lausetta ”I’m gonna beat u man”. Tervetuloa JYP 11.1. Hämeenlinnaan! kirjoitti HPK Instagram-päivityksensä saatetekstiin.

HPK ja JYP kohtaavat runkosarjassa vielä kolme kertaa. Jokainen otteluista on luvassa ensi vuoden puolella.

Näet videon Mannerin ja Pennerbornin keskustelusta alta tai täältä.

LUE MYÖS