Suomalaishyökkääjät Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Markus Granlund muodostivat KHL:ssä kovan hyökkäysketjun vuosina 2020-22, kun he pelasivat yhdessä Salavat Julajev Ufassa. Vuonna 2022 he muodostivat myös Leijonien ykkösketjun olympialaisissa, kun Suomi voitti kultaa.

Nyt kolmikko pelaa yhdessä puolestaan Sveitsin pääsarja NL:ssä Genève-Servette HC:n riveissä. Hartikainen edustaa seuraa kolmatta ja Manninen toista kautta. Kesällä Servette värväsi riveihinsä vielä Granlundin, joka oli edustanut kaksi edelliskautta HC Luganoa.

Tuttu tehotrio pelasi yhdessä pitkästä aikaa syyskuun alussa, kun Servette kohtasi CHL:ssä Pelicansin Lahdessa. Yhteispeli klikkasi välittömästi, kun Granlund iski kaksi maalia, Manninen syötti kaksi ja Hartikainen keräsi tehot 1+1.

Tuon jälkeen Granlund on ollut alkukauden peleistä sivussa sairastumisen vuoksi. Lauantaina hän palasi pelikuntoon ja tahkosi ensimmäisen NL-ottelun Servetten riveissä. Hänet lyötiin heti ykkösketjuun Mannisen ja Hartikaisen vierelle, ja trio teki jälleen tuhojaan.

Servette voitti EHC Biel-Biennen numeroin 4-0 vieraskentällä. Hartikainen painoi tehot 2+1, Manninen 1+1 ja Granlund syötti kaksi osumaa.

Hartikainen on iskenyt alkukauden neljään otteluun pisteet 3+3. Mannisella on kasassa samaan ottelumäärään tehot 2+3.

Voit katsoa Biel-Servette -ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

LUE MYÖS