Suomalaispuolustaja Rasmus Rissanen pelasi torstaina ensimmäisen ottelunsa Linköping HC:n paidassa. Tätä SHL-seura päätti juhlistaa järjestämällä Suomi-illan ottelutapahtumansa yhteyteen, kun se kohtasi Luleå HF:n.

Ruotsalaisseura järjesti iltaan monenlaista suomalaista aktiviteettia, kuten eukonkantoa, Muumipeikon metsästystä sekä suomalaisen musiikin tietokilpailun. Hallissa oli tarjolla myös suomalaista kotiruokaa.

Kaukalossa Linköpingin suomalaisteemainen ilta ei kuitenkaan mennyt lainkaan nappiin. Luleå nimittäin varasti valokeilan omien suomalaistensa johdolla. Luleå voitti pelin 4-2, kun Markus Nurmi, Eetu Koivistoinen ja Anton Levtchi iskivät jokainen maalin mieheen. He yllättivät Linköpingin maalilla pelanneen Christian Heljangon.

Luleå jatkoi naljailua ottelun jälkeen sosiaalisessa mediassa. Se hehkutti Linköpingin järjestämää Suomi-iltaa ja nosti esiin oman joukkueensa suomalaiskolmikon.

Levtchi keräsi ottelussa tehot 1+1. Hän ja Koivistoinen iskivät SHL-uransa avausmaalit. Nurmelle maali oli kauden ja SHL-uran toinen.

Linköping Hockey Club

@LHChockey
🇫🇮 𝗙𝗜𝗡𝗦𝗞 𝗔𝗙𝗧𝗢𝗡 🇫🇮

På torsdag gör den finska backgiganten Rasmus Rissanen sin debut och vad passar då bättre än att bjuda in till en finsk afton?

Luleå Hockey

@LuleaHockey
Finsk Afton i Linköping!
🇫🇮1-0 Markus Nurmi
🇫🇮2-0 Eetu Koivistoinen
🇫🇮3-1 Anton Levtchi

LUE MYÖS