Montreal Canadiensin harjoitusleirillä vahvoja näyttöjä antava Oliver Kapanen, 21, solmi keväällä sopimuksen SHL:ssä pelaavan Timrå IK:n kanssa.

Viime kaudella KalPassa läpimurtonsa Liigassa tehnyt ja MM-kisoissakin kahdeksassa pelissä kuusi maalia takonut Canadiensin vuoden 2021 kakkoskierroksen varaus saattaa hyvinkin jäädä Pohjois-Amerikkaan jo täksi kaudeksi.

NHL-asiantuntija Ismo Lehkosen mielestä Kapasella on ohuet saumat napata paikka NHL-kokoonpanosta jo tälle kaudelle. Lehkonen toivoo kuitenkin Kapasen pelaavan vielä kauden verran Euroopassa.

Christian Dvorak pitää pystyä pudottamaan (tieltä). Jake Evansia ei pysty. Voi olla että mä olen vähän romantikko, mutta näen ehdottomasti, että Kapanen tulee olemaan Montrealin tulevaisuuden suunnitelmissa, Lehkonen povaa Kalju Corner -podcastissaan.

– Tehkää se ratkaisu, että antakaa sen pelata yksi vuosi ja marinoida itseään SHL:ssä ja pelata siellä Olli Jokisen alaisuudessa 22 minuuttia illassa. Timrålla on helvetillinen tappelu päästä pudotuspelijoukkueeksi ja Kapanen näyttelisi tosi isoa osaa siinä savotassa.

– Se saisi pelata ylivoimat, alivoimat ja kovia kovia minuutteja kovassa sarjassa. Sen jälkeen se olisi selkeästi valmiimpi ensi vuonna. Nyt äkkiä takaisin sinne (Timråhon), niin Kapanen tulisi olemassa Montrealissa kolmossentteri ensi kaudella, Lehkonen ohjeistaa Canadiensin seurajohtoa.

Kapanen aloitti harjoitusleirin Canadiensin paidassa vahvasti merkkauttaen avauspelissä kaksi syöttöpistettä.

LUE MYÖS: