Liigassa nähtiin maanantai-iltana kauden ensimmäiset päävalmentajapotkut, kun HPK tiedotti vapauttaneensa Matias ”Maso” Lehtosen tehtävistään ja pestanneensa Mikko Mannerin uudeksi pääkäskijäkseen loppukauden mittaisella sopimuksella.

Manner, 50, on niittänyt valmentajana menestystä. Hän toimi Kärppien päävalmentajana kaudet 2017-2021 voittaen Suomen mestaruuden kertaalleen. Lisäksi hän toimi Leijonien apuvalmentajana vuodet 2016-2024 voittaen Jukka Jalosen tiimissä olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta.

Kaudet 2021-23 Manner toimi SHL-seura Brynäs IF:n päävalmentajana, mutta sai jälkimmäisellä kaudellaan potkut. Kesken viime kauden hän palasi Kärppiin apuvalmentajan paikalle.

Mannerin päällimmäinen tavoite on ollut löytää valmennuspesti ulkomailta. Sellaista ei ole kuitenkaan osunut kohdalle. Viime kevään jälkeen ensimmäinen Mannerista kiinnostunut seura oli HPK.

– Kova himo valmentaa oli varmaan se isoin juttu. Haku oli päällä ja valmius siihen, että jos jossain maailmalla jotain sattuu näin kauden aikana. Sitten tuli täältä soitto. Kun halu valmentamiseen on niin kova, päätin tarttua tähän, Manner taustoittaa päätöstään HPK-sopimuksen allekirjoittamisesta MTV Urheilulle.

Lähtökohdat Mannerin uudelle pestille eivät ole ihanteelliset. HPK majailee Liiga-jumbona kerättyään viidestä ottelusta vain kaksi pistettä. Se on voittanut yhden ottelun voittomaalikilpailun jälkeen ja neljästä tappiosta kolme on tullut suurin numeroin.

– Tässä on 55 kierrosta jäljellä, ja tänään kun joukkueen ensi kertaa tapasin, joukkue vaikutti olevan tosi hyvässä fyysisessä kunnossa. Se on aina uudelle valmentajalle sellainen juttu, että se antaa positiivisen fiiliksen, että jotain on tehtävissä. Uskon, että kun saamme lumipalloefektin oikeaan suuntaan, niin meillä on vielä mahdollisuus kääntää tämä hyväksi, Manner sanoo.

Manner asettaa HPK:n loppukauden tavoitteeksi pudotuspeleihin pääsyn eli sijoittumisen 12 parhaan joukkoon. Tätä kohti Manner joukkueineen lähtee tarpomaan rauhallisin askelin.

– Itseluottamushan on yleensä aika alhaalla silloin, kun tappioita tulee. Häpeän tunteet tarttuvat helposti, ja sitten aletaan pelätä virheitä. Pelaajille pitää saada sellainen fiilis, että he uskaltavat antaa palaa, ja ottaa heiltä vähän tulostaakkaa pois. Tuoda hyvää ilmapiiriä ja fiilistä ja sitä kautta uskoa.

Mannerin ensiesiintyminen HPK:n vastuuluotsina on edessä keskiviikkona, kun HPK matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi.

LUE MYÖS