SaiPa on ollut Liigan alkukauden positiivisin yllättäjä. Pienestä pelaajabudjetista huolimatta lappeenrantalaiset ovat sarjataulukossa toisella sijalla kerättyään kuudesta ottelusta kymmenen pistettä.

Suurimman urotekonsa SaiPa teki lauantaina Helsingissä. Sputnikit onnistuivat kaatamaan vahvavireisen HIFK:n maalein 8-4 ja tarjoilivat stadilaisille kauden ensimmäisen tappion.

SaiPalle vastaavanlaisia voittoja ei ole Helsingistä tullut aivan joka päivä. Pelillisistä syistä HIFK joutui viimeksi kotikentällään vaihtamaan maalivahtia SaiPaa vastaan 5. tammikuuta 2002. Tuolloin SaiPa voitti 7-0. Edellisestä vastaavasta tilanteesta on ehtinyt vierähtää melkein 22 vuotta.

Lauantainen ottelu oli myös ensimmäinen kerta SaiPan historiassa, kun joukkue ylipäätään onnistui tekemään kahdeksan maalia HIFK:ta vastaan Helsingissä. Seitsemään maaliin SaiPa on yltänyt kahdesti.

Yksilötasolla SaiPan alkukaudesta kuumimmat pelaajat ovat olleet Ville Petman ja Antti Kalapudas. Kuuteen otteluun Petman on iskenyt tehot 3+5 ja Kalapudas 3+4.

SaiPaData

@SaiPaData
Helsingin IFK on edellisen kerran vaihtanut maalivahtia SaiPaa vastaan kotonaan kesken ottelun viimeksi 05.01.2002, kun Sakari Lindfors luisteli Juuso Riksmanin tilalle 0-7 päättyneessä ottelussa.

Eli vajaa 22 vuotta sitten.

@AlkioJani

#SaiPaData #SaiPa #Liiga