Viimeiset kolme kautta Dallas Starsia edustanut Jani Hakanpää solmi syyskuun toisella viikolla vuoden mittaisen sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

Hakanpään uutisoitiin jo siirtyvän Leafsiin heinäkuun alussa vapaiden pelaajien markkinoiden avauduttua, mutta sitkeä ja vaikea polvivamma viivästytti sopimuksen rekisteröintiä. Eri medioissa spekuloitiin pitkään jopa sillä, pystyykö 32-vuotias puolustajajärkäle jatkamaan lainkaan ammattilaisuraansa.

Nyt suomalaiskolossi on itse ottanut kantaa polvensa kuntoon. Hakanpää avasi tilannettaan medialle Maple Leafsin golf-turnauksessa.

– On ollut hyviä päiviä sekä huonoja päiviä (polven kanssa). Uskoakseni kysymys on ennen kaikkea siitä, että löydämme jään ulkopuolella tavat vahvistaa polvea sekä karsia pois asiat, jotka eivät ole sille hyväksi.

– On kyse oppimisprosessista sen suhteen, mikä on hyväksi polvelle ja mikä ei ole hyväksi sille, ja pitäytyä hyvissä asioissa, Hakanpää pyörittelee.

Kaksimetrinen ja yli satakiloinen puolustaja tiedostaa vahvuutensa, jotka hän aikoo tuoda Toronton pakistoon tulevalla kaudella polven kunnon niin salliessa.

– Tuon mukanani paljon fyysisyyttä, luotettavaa omanpään puolustuspeliä sekä alivoimaspesialiteettia. Ne ovat ominaisuuksia, joista olen hyvin ylpeä ja olenkin varma siitä, että niistä on apua joukkueelle, Hakanpää luettelee.

Hakanpää tienaa tuoreesta sopimuksestaan 1,47 miljoonaa dollaria.

LUE MYÖS: