Mestis-kauteen ylivoimaisena ennakkosuosikkina lähtenyt ja Liiga-nousua tavoitteleva Jokerit jysäytti heti uuden viikon alkajaisiksi todellisen uutispommin seuran kiinnitettyä Risto Dufvan, 61, uudeksi päävalmentajakseen.

Viime kaudella Sportin Liiga-miehistöä valmentanut, mutta jo ennen runkosarjan loppua eläköitymispäätöksestään ilmoittanut mestariluotsi myöntää Jokereiden käynnissä olevan projektin olleen liian houkuttelevan sivuutettavaksi.

– Eihän tämä helppo rasti ollut, koska itse ja läheiset olivat jo asennoituneet siihen, että tämä oli tässä. Kyllä nyt oli niin iso houkutus tähän, että tämän halusi kokea. Kaikkea on saanut kokea, mutta pelaamalla en ole Liiga-nousussa koskaan onnistunut vielä olemaan mukana, Dufva avaa syitä Jokerit-pestilleen MTV Urheilun haastattelussa.

– Jokerien ympärillä oleva projekti on poikkeuksellinen. Sunnuntai-iltana (Jokerien puheenjohtaja Mikko) Mr. Saarni soitti, ja asiat sovittiin silloin lopullisesti.

Dufvan tuore sopimus kattaa kuluvan kauden. Mahdollinen Liiga-nousu saattaisi kutitella konkariluotsia jatkamaan uraansa vielä tuon jälkeenkin.

– Siihen en ole uhrannut ajatusta. Mennään nyt tämä pätkä tässä näin, ja neuvotellaan seuran kanssa ja kotona sen jälkeen, mihin suunnistaa seuraavaksi, mies naulaa.

Dufvan ensiesiintyminen Jokerien uutena päävalmentajana on edessä tiistaina, kun narrilauma pelaa runkosarjan ensimmäisen kotiottelunsa turkulaista TUTOa vastaan.

LUE MYÖS: