Jokerit aloitti uuden viikon pudottamalla valtavan uutispommin, kun viime kevääseen valmennusuransa päättänyt Risto Dufva aloitti joukkueen uutena päävalmentajana.

Dufva aloitti työt Jokereissa tänään maanantaina ja ensimmäisen ottelunsa hän luotsaa heti huomenna tiistaina, kun vastaan asettuu TUTO Hockey. Ottelu on monella tapaa hyvin mielenkiintoinen, muun muassa Valtteri Filppulan paluupelin myötä, mutta myös sen vuoksi, että TUTOa valmentaa Jonne Virtanen, joka on Dufvalle hyvin tuttu mies.

Dufva valmensi Virtasta useiden vuosien ajan JYPissä, Lukossa sekä viimeisimpänä Sportissa. Toista kauttaan TUTOssa valmentava Virtanen pääsee näin ollen kohtaamaan pitkäaikaisen valmentajansa ja ystävänsä heti kauden alussa.

– Pääsenpähän huomenna sanomaan Ristolle, että olin oikeassa, ettet sinä kotiin jää. Vaikka hän ei ole toimettomaksi jäänyt, miehelle, joka on tehnyt tätä kuitenkin melkein koko elämänsä, lopettaminen ei ole helppoa. On hienoa nähdä hänet taas hommissa. Kiva päästä kiusaamaan häntä huomenna, Virtanen piikittelee puhelimitse MTV Urheilulle.

Jokerit ja TUTO kohtaavat tiistaina Nordiksella kello 18:30 alkaen. Virtanen odottaa pelipäivältä vanhaa tuttua settiä Dufvalta.

– Varmaan ihan samat väsyneet vitsit hän kertoo ennen peliä ja pelin jälkeen, mitä olen kuullut häneltä jo 10 vuotta. Keskityn meidän joukkueen tekemiseen ja hän oman joukkueensa tekemiseen. Toinen pääsee kettuilemaan toiselle pelin jälkeen. Niinhän tämä homma menee, Virtanen heitti.

– Kunhan ei rupea kesken pelin vanhasta tottumuksesta meikäläiselle huutamaan, että minä lennän vilttiin, Virtanen letkautti.

Sekä Jokerit että TUTO hävisivät kauden avausottelunsa Kiekko-Vantaalle. Jokerit kaatui lukemin 3-5, TUTO puolestaan 5-6.

LUE MYÖS