Kesän 2021 NHL-varaustilaisuudessa nähtiin iso yllätys. Ikäluokkansa lupaavimpiin ja hehkutetuimpiin lupauksiin kuulunut Aatu Räty valittiin vasta toisella kierroksella.

Viime vuosina Räty on päässyt näpäyttämään epäilijöitään. Viime kaudella hän esiintyi häikäisevästi Vancouver Canucksin farmijoukkueessa ja iski 72 otteluun kovat tehot 18+34=52.

Ensi kaudella Räty saattaa hyvinkin tehdä NHL-läpimurtonsa. Sportsnetin haastattelussa suomalaishyökkääjä kertoi vahvasti sujuneesta kesästään.

– Niin paljon edistystä, niin paljon. Uskon, että jos saan luisteluni NHL-tasolle… kiekonhallinta, syöttäminen, laukominen, pelinäkemykseni, ne ovat mielestäni jo riittävällä tasolla. Mutta luisteleminen on todellakin yksi asioista, joita olen kehittänyt tänä kesänä. Minusta tuntuu, että olen ottanut valtavia askeleita sen suhteen. Minulla on ollut useita hetkiä, kun olen kokenut valaistumisia. Ja olen edelleen 21. Aikaa on todella paljon, Räty ilakoi.

Räty on alunperin New York Islandersin varaus. Hän siirtyi Vancouveriin osana jättimäistä pelaajakauppaa, jossa toiseen suuntaan matkasi Vancouverin kapteeni Bo Horvat.