Uusi Liiga-kausi on saatu käyntiin ja muutkin Euroopan kärkisarjat starttaavat lähiaikoina. Siitä huolimatta vapailta markkinoilta löytyy edelleen paljon pelaajia, joilla ei ole tälle kaudelle vielä joukkuetta.

Suomalaispelaajia vailla joukkuetta on tällä hetkellä runsas määrä. Ruotsissa viime kaudella pelanneista vapailla markkinoilla ovat maalivahti Joni Ortio, puolustaja Kalle Maalahti sekä hyökkääjä Kalle Kossila (artikkelikuvassa). Ortio pelasi viime kaudella HV71:n joukkueessa 39 ottelua torjuntaprosentilla 87,4, Maalahti kirjautti samassa seurassa 50 otteluun tehot 1+7. Kossila teki Växjö Lakers HC:ssa 40 otteluun tehot 12+22=34. Hänen oli tarkoitus siirtyä Sveitsiin SC Bernin riveihin, mutta sopimus purettiin, kun hän ei läpäissyt lääkärintarkastusta.

Sveitsissä viime kaudella kiekkoilleista suomalaisista vailla joukkuetta ovat puolustajat Kristian Näkyvä ja Ville Pokka. Näkyvä kirjasi HC Davosissa 49 otteluun pisteet 6+22=28. Pokka pelasi EHC Biel-Biennessä ja SC Bernissä yhteensä 34 ottelua tehoin 0+10. Akillesjänteen katkeamisen vuoksi Pokka pystyy näillä näkymin pelaamaan vasta joulukuussa.

Saksassa pelannut hyökkääjä Jere Karjalainen ei ole löytänyt vielä uutta joukkuetta. Hän kirjautti viime kaudella Augsburger Pantherin riveissä 50 otteluun tehot 13+20=33.

Liigassa viime kaudella tahkonneista suomalaisista vapailla markkinoilla ovat muun muassa hyökkääjät Antti Pihlström, Joonas Kemppainen, Julius Junttila ja Juhamatti Aaltonen, puolustajat Rony Ahonen, Joonas Järvinen ja Teemu Suhonen sekä maalivahdit Christopher Gibson ja Henri Kiviaho. Heistä muun muassa Kemppainen ja Junttila rikkoivat viime kaudella 30 tehopisteen rajapyykin, kun taas Pihlström ja Suhonen ylsivät yli 20 pisteeseen.

LUE MYÖS