Suomalaispuolustaja Markus Niemeläinen, 26, jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja siirtyy Saksan DEL-liigaan. Hän on solminut yksivuotisen sopimuksen Eisbären Berlinin kanssa.

Niemeläinen pelasi viime kaudella AHL:ssä. Hän sai Bakersfield Condorsin paidassa tililleen 35 runkosarjaottelua pistein 1+4 sekä kaksi pudotuspeliä ilman tehoja.

Edmonton Oilers varasi Niemeläisen 3. kierroksella (#63) vuonna 2016. Hän pelasi Edmontonin organisaatiossa edelliset neljä kautta. NHL:ssä Niemeläinen sai kahden kauden aikana vastuuta kaikkiaan 43 ottelun verran tehoin 0+1. AHL:ssä tilille kertyi 127 ottelua.

– Markus Niemeläinen on kokenut puolustaja, joka on pelannut NHL:ssä. Hän on pitkä ja fyysisesti vahva. Markus osallistuu myös hyökkäykseen hyvin. Suomalaisena hän tuntee jo eurooppalaisen jääkiekon, kommentoi Eisbärenin urheilujohtaja Stéphane Richer seuran tiedotteessa.

Niemeläinen on innoissaan siirrosta uuteen seuraan. Eisbären on hallitseva DEL-mestari ja kaikkiaan seura on voittanut kymmenen Saksan mestaruutta. Niistä jokainen on tapahtunut 2000-luvulla.

– Olen erittäin iloinen saadessani pelata luultavasti parhaassa DEL-seurassa. Olen kuullut, että Eisbärenin fanit, Berliinin kaupunki ja Uber Arena ovat Euroopan parhaimmistoa. Tavoitteemme on voittaa mestaruus, annan kaikkeni sen eteen. En malta odottaa, että pääsen tapaamaan uusia joukkuetovereitani.

Ennen rapakon taakse siirtymistään Niemeläinen pelasi Liigassa HPK:n ja Ässien riveissä. Hän voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2019.

Eisbären Berlin

@Eisbaeren_B
Heute haben wir gute Neuigkeiten für euch: Mit Markus Niemeläinen konnten wir einen weiteren Verteidiger verpflichten! 💪🏒🎉

Mehr Infos: eisbaeren.de/zugang-mn-56 👈

LUE MYÖS