Kärpät lähtee uuteen kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Joukkue on vahvistunut kesän aikana kovilla nimillä.

Joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva puolustaja Miika Koivisto, 34, odottaa useammalta nimeltä paljon. Uusista hankinnoista Koivisto nostaa esiin Ben Tardifin, jonka Koivisto uskoo pelaavan vahvan kauden. Hän iski viime kaudella KooKoossa 50 pistettä.

– Tardif on ollut kyllä todella hyvä päivästä yksi lähtien. Harjoituspeleissä ei ole vielä natsannut, mutta kunhan Ben saa kerran kiekon maaliin, niin eiköhän siitä jatkoa seuraa, Koivisto sanoo Liigan verkkosivujen haastattelussa.

Vaikka Kärpät on tehnyt kovia hankintoja, löytyy rosterista myös nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Koivistolta kysyttäessä kuka Kärpissä tekee tällä kaudella läpimurtonsa, nousee esiin kolme nimeä.

– Nuorista pelaajista Arttu Alasiurua ja Olli Nikupeteri sekä puolustajista Arttu Paaso – kyllä joku niistä lyö kunnolla läpi – ellei sitten kaikki kolme.

Alasiurua, 19, pelasi viime kaudella kaksi Liiga-ottelua, kun taas pääosin kausi sujui U20 SM-sarjassa, jossa hän teki kovaa jälkeä. Nikupeteri, 21, on pelannut viime kaudet Ruotsissa. Paaso, 22, on pelannut Kärpissä kolmella viime kaudella iskien kauteen noin kymmenen tehopistettä.

LUE MYÖS