Liiga kausi starttaa tiistaina 10. syyskuuta. Heti luvassa on mielenkiintoinen täyden kahdeksan ottelun kierros.

Tulevalla kaudella Liigassa riittää useita nuoria tähtiä. Tässä artikkelissa esittelemme viisi Liiga-pelaajaa, joiden uskomme tekevän alkavalla kaudella läpimurron Leijoniin.

Oiva Keskinen, Tappara

Kiekkosuvusta ponnistava Oiva Keskinen, 20, oli jo viime kauden lopussa hurjassa liidossa. Taiturimainen nuorukainen paikoitellen dominoi jäällä. Jos kehityskulku on jatkunut samanlaisena läpi kesän, voidaan häneltä odottaa alkavalla kaudella urotekoja. Viime kaudella Keskinen iski tulokkaana Tapparassa 54 otteluun tehot 7+20=27.

Lenni Hämeenaho, Ässät

Ässien Lenni Hämeenaho, 19, oltaisiin kenties nähty jo viime kaudella maajoukkueessa, ellei hänellä olisi ollut kalenterissaan nuorten maajoukkuepelejä. Hämeenaho on luontainen maalintekijä, jollaisille on aina Leijonissa tilausta. Viime kaudella hän paukutti nuoresta iästään huolimatta 46 Liiga-otteluun tehot 14+17=31. Lisäksi hän oli Nuorten Leijonien kirkkaimpia tähtiä nuorten MM-kisoissa netoten seitsemään otteluun tehot 4+2=6.

Kasper Simontaival, KalPa

Taiturimainen Kasper Simontaival, 22, on ollut jo useita vuosia KalPan runkopelaajia. Viime kaudella hän nakutti 56 otteluun tehot 17+16=33. Nuorempana Simontaival tunnettiin ennen kaikkea pehmeistä käsistään, mutta viimeisten kahden kauden aikana hän on ottanut isoja kehitysaskeleita myös kokonaisvaltaisessa pelissään, mikä varmasti auttaa maajoukkueovien aukeamista.

Aleksi Antti-Roiko, Kärpät

Aleksi Antti-Roiko, 23, murtautui viime kaudella yllättäen Kärppien vakiokokoonpanoon. Hän oli tehnyt kovia tehoja Mestiksessä, ja siirtymä Liigaan oli saumaton. Vaikka sentterin rooli oli melko pieni, hän keräsi 57 ottelussa tehot 13+16=29. Tulevalla kaudella on ihme, jos Antti-Roikoa ei valita vääntämään Leijonien alempiin ketjuihin.

Aleks Haatanen, Jukurit

Aleks Haatanen, 23, siirtyi kesällä Pelicansista Jukureihin isomman roolin perässä. Lahdessa taitava Haatanen jäi usein alempien ketjujen raatajan rooliin. Uudessa seurassaan laitahyökkääjä saa varmasti rutosti enemmän ylivoima-aikaa ja vastuuta, mikä johtanee myös tehomäärän kasvuun. Viime kaudella Haatanen nakutti 52 ottelussa tehot 10+18=28.

LUE MYÖS