Vaasan Sport on hankkinut lisää leveyttä maalivahtiosastolleen. Seura on solminut yhden kauden mittaisen sopimuksen maalivahti Niilo Halosen, 26, kanssa.

Viime kaudella Halonen kiekkoili HockeyAllsvenskanissa Västeråsin riveissä. 39 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli 89,2.

– Koimme, että meillä on tässä vaiheessa tarve vahvistaa maalivahtiosastoamme, ja tämän pohjalta lähdettiin kartoittamaan maalivahtimarkkinaa. Niilon noustua esiin, aloimme selvittää hänen taustojaan ja melko nopeasti oli selvää, että Niilo olisi etsimämme palanen tähän joukkueeseen, kommentoi Vaasan Sportin vt. urheilutoimenjohtaja Ari-Pekka Pajuluoma.

– Halonen on aiemmin osoittanut olevansa huippuluokan maalivahti tässä sarjassa. Hänellä oli kova halu palata täksi kaudeksi takaisin Liigaan ja liittyä Sportiin, mikä on itsessään erittäin mahtava lähtökohta. Heti ensimmäisestä kontaktista lähtien Niilosta huikui sellainen fiilis, että hän on erittäin halukas tulemaan Vaasaan. Tavoite Niilolla itsellään on varmasti palata EHT-tason maalivahdiksi ja me haluamme auttaa häntä siinä. Aika sitten näyttää, mihin yhteistyömme johtaa.

Viimeksi Halonen nähtiin Liigassa HIFK-paidassa kaudella 2022-23. 19 ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli 85,3.

LUE MYÖS