NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi MTV Urheilun haastattelussa NHL:n suunnitelmista kansainvälisten turnausten suhteen.

NHL-pelaajat ovat olleet mukana arvoturnauksissa viimeksi World cupissa 2016 sekä olympialaisissa 2014. Ensi vuoden helmikuussa NHL-pelaajat palaavat pitkän tauon jälkeen kansainvälisille kentille, kun Suomi, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat pelaavat 4 Nations Face-Off -turnauksessa.

– Siitä tulee mahtava turnaus ja odotan sitä innokkaasti. Se on suunnannäyttäjä tuleville suunnitelmille, joihin kuuluvat säännöllisesti pelattavat kansainväliset ottelut, joissa pelaajamme ovat mukana. Niitä ovat olympialaiset neljän vuoden välein ja sen lisäksi jääkiekon World cup -turnaus neljän vuoden välein, Daly sanoo MTV Urheilulle.

Tuleva neljän maan turnaus on siis vain esimakua sille, mitä tulevina vuosina on luvassa. Tämän hetken suunnitelmien mukaan NHL-pelaajat olisivat osallistumassa yhteensä viiteen turnaukseen lähivuosien aikana.

– Tarkoituksemme on osallistua 2026 Milanon olympialaisiin, 2028 World cupiin, 2030 olympialaisiin ja 2032 taas World cupiin.

LUE MYÖS