Jokerit vahvisti maanantaina jo viime viikolla mediaan vuotaneen tiedon NHL-konkari Valtteri Filppulan, 40, siirrosta seuraan.

Filppulan sopimus kattaa ainakin yhden kauden pelaajana. Miehelle on sorvattu lisäksi rooli Jokereissa myös peliuran jälkeen.

– Meille oli tärkeää, että voimme tarjota Valtterille kokonaisvaltaisen paketin, joka jatkuu peliuran jälkeenkin. Sitoudumme toisiimme moneksi vuodeksi eteenpäin. Etenemme vuosi kerrallaan, ja ainakin ensimmäisen kauden ajan Valtterin rooli on pelaajana. Hänen sitoutumisestaan Jokereihin kertoo myös se, että hänen mukaantulo ei rasita meidän pelaajabudjettia lainkaan tulevalla kaudella, seuran puheenjohtaja Mikko Saarni kertoo.

Jokerien neuvottelut Filppulan kanssa käynnistyivät kesäkuussa. Hyökkääjä teki päätöksen peliuransa jatkamisesta ja miehen tahtotilana oli pelata nimenomaan Jokereissa.

Filppula edusti Jokereita ennen siirtymistään NHL:ään, jossa hän pelasi 16 kautta ja yli 1 200 ottelua ja voitti tuona aikana yhden Stanley Cupin.

– Jokerit on ollut minulle äärimmäisen tärkeä seura, joten minulle tässä oli vain yksi vaihtoehto. Tuntuu todella hyvältä, innoissani lähden kohti uutta kautta. Jokerit on auttanut minua urani aikana paljon. On hienoa palata, Filppula itse kommentoi paluutaan seuran tiedotteessa.

LUE MYÖS: