Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen otteet Hlinka/Gretzky-turnauksessa huolettavat jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkosta.

Pikkuleijonat sijoittui kahdeksan maan turnauksessa sijalle 7. Joukkue nappasi turnauksen ainoan voittonsa jumbofinaalissa Sveitsiä vastaan. Lehkonen antaa Kalju Corner -podcastissaan rajua palautetta maajoukkueen toiminnalle.

– Ne pelasi jumbofinaalissa Sveitsiä vastaan ja voitti sen 5-2, tosin kaksi viimeistä maalia tuli tyhjiin. Eli ne teki neljässä pelissä kokonaiset kuusi maalia, kun lasketaan tyhjät maalit pois, Lehkonen laskeskelee.

Suomen otteet saivat kuraa myös ammattiscouteilta.

– Tiukkaa raporttia ulkomaisilta ja kotimaisilta ihmisiltä, jotka näki livenä niitä pelejä ja jotka tekee ammatikseen tätä, sanoivat, että ihan karmea häpäisy joukkueelta. Että ei ole tuon laadukkaampaa tarjota tuohon turnaukseen, mitä tämä maajoukkue esitti, Lehkonen paljastaa.

Lehkosen kritiikki kohdistuu ennen kaikkea nuorisovalmennuksen suuntaan.

– Sanoin jo aikaisemmin, että tämä -07-ikäluokka on sellaisessa tilanteessa, että ne antaa niin monessa jutussa tasoitusta, että niiden on pakko hidastaa peliä, ettei ne saa ihan älyttömästi turpaan.

– Ei siellä ole sellaista tietoutta, millä pystytään valmistamaan pelaajia. Me ollaan 16-17-ikäisissä ihan älyttömästi jäljessä. Siellä kentäntason toiminnassa tehdään ihan älyttömästi asioita väärin. Kilpailu ei ole keskiössä, ja harjoittelukulttuuri on ihan kivikautisella tasolla, Lehkonen tylyttää.

Voit kuunnella uusimman Kalju Corner -jakson kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: