Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue löi Yhdysvaltojen Plymouthissa pelatun World Junior Summer Showcase -huipputurnauksen päätösottelussa Ruotsin lukemin 5-3.

Nuoret Leijonat teki ottelussa komean nousun 1-3-tappioasemasta voittoon. Emil Kuusla ampui toisen erän lopussa tärkeän 2-3-kavennusmaalin ja kolmannen erän alussa Dallas Starsin kanssa NHL-sopimuksen tehnyt Emil Hemming tasoitti ottelun. 4-3-voittomaalista vastasi HPK:hon siirtyvä Jesse Kiiskinen.

Suomi voitti viiden ottelun turnauksessa Ruotsin lisäksi vain Yhdysvaltojen yhdistelmäjoukkueen maalein 5-3. Tappiot tuli Yhdysvaltojen valkoiselle joukkueelle lukemin 2-3 ja siniselle joukkueelle lukemin 3-5 sekä Kanadalle luvuin 6-8.

– Saimme hyviä kokemuksia pienessä kaukalossa pelaamisesta. Kokonaisuutena turnaus oli loistava, Nuorten Leijonien päävalmentaja Lauri Mikkola sanoi Leijonat.fi-sivuilla.