Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen on yksi kuudesta pelaajasta, joka valittiin Leijonien joukkueeseen NHL:n 4 Nations Face-Off -huippumaajoukkueturnaukseen jo nyt.

Heiskasen valinta oli tietysti odotettu. Mutta hän pitää merkittävänä kunnianosoituksena, että pääsi joukkueeseen jo nyt.

– Hyvät fiilikset. Aina on kunnia päästä pelaamaan maajoukkueessa. Hieno turnaus on varmasti edessä. Pitäisi olla hyvä nippu kasassa ja hyviä maita vastaan päästään pelaamaan, Heiskanen toteaa.

Lapsena Heiskanen seurasi olympialaisia, kun parhaat pelaajat olivat mukana. Nyt näyttää siltä, että hän on mukana myös Milanon 2026 olympialaisissa, jonne NHL päästää pelaajansa.

– Hyvät muistot on. Aina katsoin, kun olympialaisissa parhaat pelasivat parhaita vastaan. Kiva oli katsella niitä pelejä. Kovia matseja.

Vielä toistaiseksi ensi helmikuun turnauksesta ei Heiskasen mukaan ole Dallasin pukuhuoneessa paljoa puhuttu.

– Aika vähän ollaan puhuttu. Suomalaisten kanssa ollaan enemmän puhuttu, että on aika siisti juttu, mutta ei hirveästi olla vielä puhuttu, hän kertoo.

Tulevalla kaudella Heiskanen metsästää Dallasissa Stanley Cupia, mutta maajoukkueturnaus on siihen päällä hieno lisä.

– Ihan varmasti tuo lisäkipinää. On aina kiva tulla maajoukkueeseen ja päästä näkemään vähän muidenkin jengien äijiä ja pelaamaan niiden kanssa yhdessä. Se on varmasti hyvä homma.

Suomen lisäksi 4 Nations Face-Offiin osallistuvat Kanada, Yhdysvallat ja Ruotsi.

– Onhan kaikki hyviä, mutta totta kai Kanada on aika hyvä jengi. Varmaan heillä on valita, ketä otetaan jengiin, ja ketä jätetään ulkopuolelle, mutta onhan kaikki jengit hyviä.