Leijonat kohtaa torstaina MM-kisoissa Itävallan, joka vielä hakee avausvoittoaan turnauksessa. Ottelu alkaa kello 17.20.

Suomella ei ole ylimielisyyteen varaa, sillä edellisessä ottelussa Itävalta laittoi Kanadankin ahtaalle. Esittelemme tässä artikkelissa vastustajan pelaajat, joita Leijonien täytyy erityisesti varoa.

Marco Rossi, hyökkääjä

Marco Rossi on Itävallan ehdoton ykköstähti. 22-vuotias ja pienikokoinen hyökkääjä onnistui tällä kaudella viimein tekemään NHL-läpimurtonsa monen AHL-kauden jälkeen. Hän iski Minnesota Wildin riveissä 82 otteluun tehot 21+19=40. MM-kisoissa taituri on tähän mennessä takonut kolmeen peliin pisteet 1+2=3.

Benjamin Baumgartner, hyökkääjä

Benjamin Baumgartner pelasi uransa tehokkaimman kauden Sveitsin pääsarjassa. Hän takoi 50 otteluun tehot 12+19=31 ja viimeisteli kauden paremmalla piste-per-peli -keskiarvolla kuin esimerkiksi Valtteri Filppula tai Teemu Hartikainen. MM-kisat Baumgartner on avannut kahdella syöttöpisteellä.

Dominic Zwerger, hyökkääjä

Dominic Zwerger pelasi niin ikään vahvan kauden Sveitsin pääsarjassa iskien 36 otteluun tehot 4+18=22. Laitahyökkääjä on vahva vääntäjä ja tottunut pelaamaan Euroopan huippuja vastaan. MM-kisoihin hän on saanut vahvan startin iskettyään kolmeen peliin tehot 1+3=4.