JYPin karmea alamäki Liigassa sai jatkoa perjantaina. Valmentajapotkujensa jälkeen JYP on pelannut kahdeksan ottelua häviten niistä jokaisen. Perjantaina joukkue hävisi kotonaan HIFK:lle 0-3.

Ottelun jälkeen yksi askarruttava asia oli, minne JYPin tähtipuolustaja Sami Niku katosi kesken pelin. Hän pelasi kaksi ensimmäistä erää normaalisti, mutta päätöserässä hän ei käynyt jäällä enää kertaakaan. Tällä kaudella kovaa kuormaa kantanut Niku pelasi perjantaina vain 16 minuuttia ja 40 sekuntia.

Toisessa erässä Niku jakoi karmean harhasyötön oman puolustusalueen kulmasta suoraan Joonas Raskin lapaan, joka pääsi vapaasti maalille ja iski HIFK:n 2-0-osuman. Nikun tilanteesta kyseltiin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa myös JYPin päävalmentaja Mikko Heiskaselta. Tämän kommenteista oli aistittavissa, että Niku viltitettiin kolmanteen erään lähdettäessä.

– Päätettiin mennä tuolla kokoonpanolla kolmas erä ja ei siitä sen enempää, Heiskanen tyytyi toteamaan.

Niku on Liigan puolustajien pistepörssin kärkinimi ja koko sarjan pistepörssissä kuudentena. Hän on viimeistellyt 37 otteluun tehopisteet 11+26=37.

Näet Nikun harhasyötön Raskille alta tai täältä.