Iltalehti uutisoi perjantaina, että syyttäjälaitoksen rangaistusmääräyksen mukaan Mestis-seura Jokerien hyökkääjä Onni Lind, 18, kohdisti väkivaltaa kahteen metron matkalippujen tarkastajaan Helsingissä 19. toukokuuta.

Rangaistusmääräyksen teonkuvauksen mukaan Lind oli noussut lipuntarkastuksen yhteydessä metrovaunun penkistä tarkastajien estelystä huolimatta ja työntänyt toisen tarkastajista käytävän toisella puolella olevien penkkien väliin.

Lind oli poistunut väkisin metrovaunusta ja kaatanut sen jälkeen tarkastajan metrolaiturille. Lind lähti Itäkeskuksen metroasemalta juosten Turunlinnantien suuntaan.

Kahden naispuolisen lipuntarkastajan kerrotaan saaneen tapauksessa lieviä vammoja.

Poliisi oli ottanut Lindiin yhteyttä samasta numerosta, jonka hän oli aiemmin antanut matkalippujen tarkastamisen yhteydessä tarkastajille. Lind myönsi myöhemmässä puhelussa tapahtumat.

Lind sai järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 16 päiväsakkoa, jotka tekivät Jokerit-hyökkääjän tuloilla 96 euroa. Tämä lisäksi hän sai 40 euron suuruisen rikosuhrimaksun.

Jokerien toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi ei ollut tietoinen tapauksesta.

– Minulla ei ole ollut mitään tietoa tästä. On kuitenkin päivänselvää, että tämä asia tullaan käymään seurassa läpi, Niemi sanoi Iltalehdelle.

Lind on Jokerit-legenda Juha Lindin poika. Hän pelaa Jokereissa isänsä tutuksi tulleella pelinumerolla 27.