Jesse Puljujärven, 25, tulevaisuus NHL:ssä ei näytä tällä hetkellä kovinkaan valoisalta.

Puljujärvi on yhä vapaana agenttina ilman NHL-sopimusta, eikä Torniossa kasvaneen hyökkääjän tilannetta ainakaan helpota se, että hänen alkava syyskautensa jää väliin lonkkaleikkauksen takia.

Pelaajana Puljujärvi jakaa kiekkopiireissä paljon mielipiteitä. Osa uskoo Puljujärven olevan yhä NHL-tason pelaaja, kun taas toiset näkevät Eurooppaan siirtymisen parhaana ratkaisuna leveästi hymyilevälle suomalaiselle. Rohkeimmat maalailevat Puljujärvestä yhä kärkiketjujen miestä NHL:ään.

The Athletic -sivuston toimittajalta Sean Gentilleltä kysyttiin lukijan toimesta, että: voisiko Puljujärvi olla NHL:n tämän kesän vapaiden markkinoiden ryöstöhankinta, joka todistaisi kaikki (varsinkin Edmonton Oilersin) vääräksi?

Gentillen vastaus ei jättänyt mitään arvailujen varaan.

– Meidän täytyy lopettaa puheet Puljujärvestä. Sillä kaverilla on takana jo kuusi kautta NHL:ssä. Tällä hetkellä hän on mitä on, eli alempien ketjujen laitahyökkääjä, joka pystyy toimittamaan kiekkoa eteenpäin ja karvaamaan. Hänellä ei ole kykyä pelata alivoimaa tai tehdä maaleja tasaiseen tahtiin. Hän on täytepelaaja ja sen takia Carolina Hurricanes hommasi hänet. Puljujärven laiva on seilannut jo ajat sitten, joten puheet ”kostoretkestä” voidaan unohtaa. Enkä edes puhunut vielä hänen loukkaantumisestaan, Gentille latasi.

Puljujärven päättynyt kausi oli haastava. Hän pelasi Edmonton Oilersin paidassa 58 runkosarjaottelua vaatimattomin tehopistein 5+9=14. Isokokoisen hyökkääjän matka jatkui siirtotakarajalla Hurricanesiin, jossa hän pelasi surkeasti 17 runkosarjaottelua (0+2) ja seitsemän pudotuspeliottelua (0+1).

Hurricanes päätti kauden jälkeen olla tekemättä Puljujärvelle qualifying offeria – eli sopimustarjousta – jonka avulla seura olisi voinut säilyttää pelaajan oikeudet. Puljujärvestä tuli vapaa agentti heinäkuun 1. päivä.