Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen MM-kisaurakka käynnistyy sunnuntaina ottelulla Saksaa vastaan.

Nuoret Leijonat lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä Suomella on kasassa joukkue joka voi yltää parhaimmillaan aina maailmanmestaruuteen saakka. Saksa ei puolestaan lukeudu ainakaan ennakkoon edes A-lohkon kolmen parhaimman maan (Kanada, Suomi ja Tshekki) joukkoon.

Nuorien Leijonien osalta myös valmistautuminen on mennyt nappiin, kun joukkue on voittanut viimeiset viisi valmistavaa otteluaan. Saksa puolestaan taipui MM-kenraalissaan Slovakialle maalein 0-4.

Arvioidut kentälliset

Nuorten Leijonien kokoonpano on julkaistu illan otteluun. Yllätyksenä ykkössentterin roolin ottaa Joel Määttä, joka tunnetaan paremmin puolustavana hyökkääjänä.

Suomen kentälliset:

22 Roni Hirvonen – 32 Joel Määttä – 29 Kasper Simontaival
19 Juuso Mäenpää – 27 Oliver Kapanen – 37 Joakim Kemell
24 Ville Koivunen – 20 Samuel Helenius – 33 Brad Lambert
34 Roni Karvinen – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen
13. hyökkääjä: 35 Olli Nikupeteri

15 Petteri Nurmi – 7 Topi Niemelä
4 Ville Ottavainen – 10 Kasper Puutio
6 Eemil Viro – 3 Ruben Rafkin
7. puolustaja: 21 Aleksi Heimosalmi

1 Leevi Meriläinen (31 Juha Jatkola)

Arvioidut Saksan kentälliset:

Markus Schweiger – Joshua Samanski – Justin Volek
Bennet Rossmy – Florian Elias – Jakub Borzecki
Josef Eham – Danjo Leonhardt – Noah Dunham
Jussi Petersen – Alexander Blank – Maciek Rutkowski
Maximilian Glötzl – Jan-Luca Münzenberger
Maksymilian Szuber – Fabrizio Pilu
Arkadiusz Dziambor – Korbinian Geibel
Adrian Klein – Justus Böttner
Nikita Quapp (Florian Bugl)

Poissaolot/loukkaantumiset

Suomen joukkueessa ei ole tällä hetkellä tiettävästi ainuttakaan pelaajaa loukkaantuneena, mutta pienen sairastumisen vuoksi Roby Järvetie on tällä hetkellä sivussa tositoimista.

MM-kisojen alla joukkue koki myös kovia menetyksiä, kun Aatu Räty ja Rami Määttä joutuivat jäämään pois koronaprotokollan vuoksi. Tilallle nousivat Roni Karvinen ja Karri Aho.

Kommentit pelin alla

MM-avauksen alla joukkueessa on oikein luottavainen tunnelma. Suomen pelaajat tietävät, että turnauksessa on mahdollisuuksia edetä pitkälle – tai jopa aina mestaruuteen saakka.

– Mun mielestä meillä on saumat ihan mihin vaan. Meidän pitää vain luottaa omaan tekemiseemme ja tehdä omia juttuja, niin kyllä siitä hyvä tulee, keskushyökkääjä Joel Määttä kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa.

Seuraa näitä

Suomen joukkueesta ottelussa erityiseen seurantaan kannattaa ottaa Roni Hirvonen, Kasper Simontaival ja Topi Niemelä. Liigasta tuttu kolmikko esiintyi MM-kisojen kenraalissa Yhdysvaltoja vastaan erinomaisesti, eikä olisi mikään ihme, mikäli huippuotteet jatkuisivat myös MM-avauksessa Saksaa vastaan.

Hirvoselta odotetaan myös isosti tulosta läpi kisojen. Ei ole yllätys, vaikka HIFK-lupauksen nimi löytyisi turnauksen päättyessä pistepörssin kärkipäästä. Myös Niemelä osoitti jo viime kaudella olevansa nuorten MM-kisojen kirkkampia tähtiä, kun hänet valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Myös Saksalla riittää kiinnostavia seurattavia, joihin voit tutustua tarkemmin täältä.

Näin näet ottelun

Nuorten Leijonien ottelu näkyy suorana lähetyksenä TV5-kanavalla ja maksullisessa suoratoistopalvelussa discovery+:ssa. Kamppailu alkaa tv:ssä sunnuntai-iltana kello 21.00. Ottelun selostaa Oskari Saari.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin MM-kisojen alkulohkoihin ja otteluohjelmaan, niin se onnnistuu helposti täältä.