Kun Liiga tiedotti äskettäin sarjaan tulevan kokomaskipakon, pillastui moni ihminen jostain käsittämättömästä syystä. Se ei kuulemma suojaa koronavirukselta, ja sarjan vaikeudet tulevat jatkumaan pelisiirtojen ja muiden vastaavien takaiskujen leimatessa arkea vastakin. Maskikypärän käyttämisellä toivotaan kuitenkin olevan nimenomaan päinvastaisia vaikutuksia.

KalPan Miska Humaloja selvitti joukkueen Twitter-tilillä perinpohjaisesti, että mistä on kyse.

– Pyritään välttämään karanteeneja korona-altistustilanteissa, eli kyse on turvallisuudesta ja siitä, että Liigaa saadaan vietyä eteenpäin.

Kärpistä KalPaan vaihtanut pelaaja muistutti lisäksi, että jokainen pelaaja on joutunut käyttämään akvaariokypärää junioreina.

– Pienen totuttelun jälkeen ei ole hirveästi vaikutusta pelikentällä.

Visiirin sisäpuolelle tulee roiskesuoja, joka estää roiskeiden pääsyn visiirin ulkopuolelle. Se toimii vähän samalla tavalla kuin normaali kasvosuojus.

– Ilma pääsee kiertämään sivuista pois, ei pääse huurtumaan.

Humalojalla on kokemusta siitä, että kypärät ovat kiekkoilijan kenties tärkein suojus. Pelaajalta meni maaliskuussa 2015 Mestis-pelissä JYP-Akatemia-Hokki kypärä täysin palasiksi hänen syöksyttyä kiekon eteen. Pelaaja kommentoi järkyttävää tapausta Jatkoaika.comille tuolloin.

− Olisi naama varmaan lähtenyt irti, jos ei olisi visiiriä ollut. Oli toinen kypärä onneksi mukana. Vanha meni aivan pirstaleiksi.

Eli akvaariokypärät ovat koronavirustilanteen estämisen lisäksi myös tietysti totuttuihin verrattuna vieläkin turvallisempia.