Ruotsalainen maalivahti Anna Amholt kertoo Aftonbladetille hurjista kokemuksistaan, jotka ovat piinanneet pelaajaa useiden kuukausien ajan.

Yli vuoden pelaamatta ollutta HV71:n vahti kärsi ensiksi aivotärähdyksestä ja sitten arkeen tuli koronavirus. Huhtikuussa pelaaja kärsi haju- ja makuaistin menettämisestä, mutta pian hän tunsikin olonsa terveeksi. Pelaaja meni lenkille, josta alkoi uusi piina.

Nuorten maajoukkueissa pelanneella vahdilla alkoivat sydänpussitulehduksen oireet. Pelaaja ei voi vahvistaa sairastaneensa tätä, mutta kun kuvioissa oli vielä rintakipu, oli tauti todennäköisesti tuo sydänpussitulehdus.

Kuukaudet kuluivat, mutta puolen vuoden jälkeen vahdin olo oli vieläkin huonompi. Pelaaja asuu nyt vanhempiensa luona, eikä hän kuulemma edes pysty ajattelemaan jäälle palaamista. Pelaajan pahvi HV71:n kanssa on ”jäädytetty”.

– Silloin kun minulla on kuumetta, olen täysin uupunut ja kroppaani särkee, pelaaja huokaa.

Vaikka oireet jatkuvat kuukaudesta toiseen mystisen erilaisina, yrittää vahti sanojensa mukaan pysyä positiivisena. Toisaalta lääkäritkään eivät ole saaneet mitään tolkkua siitä, mikä pelaajaa vaivaa.

Almholt pelasi viimekin kaudella vain viisi peliä.