Huippulupaava 19-vuotias ruotsalaismaalivahti Olof Lindbom herättää kiinnostusta kotimaansa pääsarja SHL:n lisäksi myös Liigassa, kertoo Hockeysverige.se -sivusto.

– Agenttini Claes Elefalk on todella taitava ja tekee kovasti töitä hyväkseni. Minulla on monta hyvää vaihtoehtoa joista valita, Lindbom toteaa.

New York Rangersin kesän 2018 NHL-draftin toisella kierroksella varaama Lindbom on kärsinyt viimeisten vuosien aikana useista loukkaantumisista ja pystynyt viimeisten kahden kauden aikana pelaamaan kaikki kilpailut huomioiden ainoastaan 27 ottelua.

Lindbomia pidettiin vielä ennen vammakierrettään ikäluokkansa parhaana maalivahtina koko maailmassa ja 2018 hän oli NHL-varaustilaisuuden ensimmäisenä napattu veskari. Taakse jäivät muun muassa viime kauden Liigan tähtivahdit, Kärppien Justus Annunen, sekä Ilveksen Lukas Dostal.

Ruotsin juniorimaajoukkueiden vakiokasvo torjui viime kaudella länsinaapurin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelaavan Mora IK:n väreissä vain 16 ottelua torjuntaprosentilla 89,3. Lindbomin taakse tehtiin peleissä keskimäärin 3,01 maalia ottelua kohden.

– Ymmärrän, että minun on päästävä nyt pelaamaan runsaasti. Opin jokaisesta pelistä lisää ja tulen paremmaksi, Lindbom toteaa ja jatkaa:

– Minulla on mahdollisuus pelata korkeimmalla tasolla niin Ruotsissa kuin Suomessakin tai sitten voin suunnata Pohjois-Amerikkaan. Se ei kuitenkaan ole pelkästään omissa käsissäni, myös Rangersilla on sanansa sanottavana. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että menen mieluummin alempaan sarjaan ja saan paljon vastuuta kuin kakkosvahdiksi korkeammalle.