Liigan runkosarjassa viime kaudella 51 ottelussa upeat 60 pinnaa nakuttanut ja 16 pudotuspeliottelussa yhdeksän tehopistettä saalistanut kaksinkertainen Suomen mestari Henrik Haapala palaa kevääksi Tapparan paitaan.

Florida Panthersissa yhden syöttöpinnan saalistanut sekä AHL:ssä tehot 3+5 takonut suomalainen saa nyt ainakin kotimaassaan vastuuta. Rapakon takana kun sitä ei liiaksi ollut tarjolla.

Siirtyminen Suomeen toistaiseksi näytti miellyttävän alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin taustajoukkoja.

– Hän teki päätöksensä, kun ilmeni, että Panthersissa ei irtoa tällä hetkellä peliaikaa. Toivottavasti hänellä on hyvät pudotuspelit, Haapalan edustaja Stephen Bartlett mietti Sun-Sentinelin mukaan.

Siirrosta ei luonnollisesti pidä vetää mitään negatiivisia johtopäätöksiä. Vaikka Haapala Suomeen palaa, on NHL tulossa kuvioihin vielä myöhemmin.

– Hänen päämääränsä on pelata Panthersissa, Bartlett päätti.

Kun Haapala Suomeen peliajan perässä saapuu, voisi sitä kuvitella irtoavan kovassa tamperelaislaumassa. Ponnistuslaudan voisi ennakkoon ajatella olevan paras mahdollinen kohti taalajäiltä – tilanne on siinäkin mielessä eri, että nyt suomalainen tietää NHL:n arjesta tämän kauden ansiosta paljon enemmän kuin esimerkiksi viime syksynä.