Toronto Maple Leafsin suomalaislupaus Kasperi Kapanen on pelannut loistavaa kiekkoa tammikuun lopussa tapahtuneen NHL-kutsun jälkeen ja hänelle on vihdoin auennut paikka joukkueensa pelaavasta kokoonpanosta.

Kapanen on pelannut tällä kaudella 11 NHL-ottelua tehoin 3+0=3. Hän on saanut peli peliltä suurempaa luottoa Leafsin päävalmentajalta Mike Babcockilta. Kapanen on päässyt pelaamaan esimerkiksi alivoimaa, mikä on luonnollisesti näkynyt kokonaispeliajan kasvuna.

21-vuotiaan suomalaishyökkääjän loistoesitykset ovat olleet kuitenkin haikea uutinen Leafsin toiselle hyökkääjälle Josh Leivolle, joka ei ole päässyt pelaamaan kertaakaan sitten viime joulukuun 31. päivän.

24-vuotias Leivo on pelannut tällä kaudella 12 ottelua NHL:ssä tehoin 1+2=3.

Leivolla on hyvin hankala tilanne menossa, koska Maple Leafs ei voi lähettää häntä AHL:ään ilman siirtolistan kautta menemistä. Kanadalaisseura ei halua menettää nuorta kiekkolupaustaan ilmaiseksi toiseen seuraan.

Sportsnetin tietojen mukaan Leivo haluaa päästä pelaamaan vakituisesti ja on vaatinut sen takia Maple Leafsiltä siirtoa toiseen seuraan.

Leivon agentti Ian Pulver ei kuitenkaan halua myöntää tai kieltää siirtopyyntöä.

– Josh on pelaaja, joka seisoisi Maple Leafsin takia vaikka junan eteen. Josh varattiin Leafsiin ja hän haluaa olla Leafsissä pitkään. Hän rakastaa olla mukana kokoonpanossa – maanantai-iltana ja jokaisena muunakin iltana. Hän ei ole päässyt kokoonpanoon pitkään aikaan, eikä ole pelannut montaa peliä kahden viime kauden aikana. Hän on nyt tullut urallaan siihen pisteeseen, että hänen pitäisi pelata vakituisesti, Pulver kertoo The Athletic -lehdelle.

– Maple Leafsin GM Lou Lamoriello on keskustellut Joshin kanssa jo tästä asiasta. Eikä tule yllätyksenä, että seura ja Lou on hoitanut tilanteen ensiluokkaisen hyvin, agentti jatkaa.

Maple Leafs pelaa seuraavan kerran Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä, kun vastaan tulee Anaheim Ducks.