Lahdessa juhlittiin tiistaina edesmennyttä Erkki Lainetta upealla tavalla.

Pelicansin kotiareenan edustalle nousi nimittäin historian ensimmäinen kiekkoilijalle omistettu näköispatsas. Patsaan julkaisu kiinnosti kiekkofaneja – paikalla oli komeasti väkeä.

Patsas paljastettiin tyylikkäällä tavalla. Juhlallisuudet jatkuvat myös Pelicansin ja HPK:n välisessä kamppailussa. Pelicansin liigajoukkue lämmitteli ennen peliä legendaariset Laine #13 -paidat päällään. Tämän ohella Laineen lähisuku kutsuttiin jäälle – he ja muu kiekkoyleisö näkivät ennen peliä kiekkolegendasta tehdyn videon.

– Laine teki kovan uran, jota täytyy kunnioittaa. Hän on tehnyt jotain suurta lahtelaiselle kiekkoilulle. Tämä on hieno kunnianosoitus hänen perheelleen, Pelicans-pakki Mikko Kousa ylisti aiemmin seuran sivuilla.

Kiekkolegenda muistetaan hyvin Lahdessa. Maalitykkinä tunnettu kiekkotaituri oli tärkeässä roolissa nostamassa Lahden Reipasta SM-liigaan. Leijonista hyökkääjä muistetaan legendaarisesta Calgaryn arvokisoista 1988. Hän oli voittamassa Suomen jääkiekkohistorian ensimmäistä arvokisamitalia.

Pelicans on jäädyttänyt Laineen pelinumeron #13.

 

Lahden Pelicans

@lahdenpelicans
Illan #HPK-ottelussa kunnioitetaan Erkki Lainetta ja hänen upeaa uraansa. Matsiin haetaan lämpöä Laine #13 -paidoissa. #PelicansFi #Liiga

Katso kuvia patsaasta tästä:

 

 

Kuvat: Miska Miettinen, Lahti.