KÖLN. Venäläistaituri Jevgeni Dadonov uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin MM-kisoissa.

Leijonat.com jututti Pietari SKA:n tähteä, joka saapuu MM-kisoihin tuore KHL-mestaruus taskussaan. Euroopan suurseurassa hurjat tehot iskenyt kiekkotaituri luottaa joukkueeseensa täysin.

– Meillä on hyvä joukkue kasassa. Ryhmässä on paljon nuoria NHL-pelaajia sekä myös paljon kokemusta. Taistelemme tosissaan MM-kullasta tänäkin vuonna, Dadonov linjaa Leijonat.comille.

Venäjällä on tämän vuoden kisoissa poikkeuksellisen vähän NHL-taitureita. Jos joukkue on kasannut viime vuosina kovia ryhmiä, on tänä vuonna mukana hieman nimettömämpi ryhmä.

Moni ison profiilin NHL-tähti pelaa joko pudotuspeleissä tai on jäänyt muusta syystä pois kisoista. Esimerkkeinä käyvät muun muassa Pavel Datsjuk, Ilja Kovaltshuk sekä Aleksandr Ravulov. Myös Capitals-tähti Aleksandr Ovetshkin on eri lähteiden mukaan jäämässä sivuun ksioista, vaikka hänen NHL-seuransa matka päättyisi pudotspeleissä.

Samalla joukkueesta löytyy isosta kaukalosta tuttua osaamsita. Dadonov muistuttaa, että lukuisista kieltäytymisistä huolimatta joukkueesta heijastuu hurja itseluottamus.

– Meidän moni KHL-pelaaja voisi pelata NHL:ssä. Vaikka pelaisi Euroopassa, ei tarkoita, että olisi välttämättä huonompi pelaaja. Myös meillä on toki mukana myös monta hyvää NHL-pelaajaa, Dadonov muistuttaa.

Joukkue saa kisoille vaudikkaan alun, kun vastaan asettuu heti Ruotsi. Vastustajan riveissä pelaa peräti 15 NHL-nimeä. Sen myötä perjantain ottelusta voi odottaa heti todellista herkkupalaa.

– Se on kova testi heti alkuun. Näemme heti, missä me menemme. Vastassa on todella kova joukkue, jossa riittää taitoa. Mutta me olemme valmiita, Dadonov summaa.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo

Lue myös: Kommentti: Unohtakaa NHL-tähdet! MM-kisojen kuumin tähti tulee yllättävästä suunnasta