Tapparan tuore Suomen mestari Jukka Peltola hämmästelee Patrik Laineen samaa kritiikkiä, kun 18-vuotias suomalaistähti päätti jättää MM-kisat väliin väsymyksen vuoksi.

Laine ehti pelaamaan viimeisen 15 kuukauden aikana yli 130 jääkiekko-ottelua. Hänen kautensa päättyi NHL:ssä runkosarjaan, jonka jälkeen Leijoniin liittyminen olisi ollut mahdollista. Suomalaistykki päätti kuitenkin jättää turnauksen väliin ja huilata, ennen kuin valmistautuminen seuraavaan kauteen alkaa.

Laineen päätös on jakanut paljon ihmisten mielipiteitä, mutta yllättävän moni on ottanut asian rankasti. Tamperelaisen sivuun jääminen MM-kisoista on ottanut koville.

Tappara-kapteeni Peltolan mukaan Laineen päätös on oikea ja ymmärrettävä.

– Haluaisin sanoa näille ihmisille, että menkää kokeilemaan yksi sellainen putki, jonka esimerkiksi ”Pate” veti läpi. Kannattaa kokeilla ensin ja vasta sitten miettiä, mitä sanoo.

– Jokainen tapaus on ihan täysin omansa. Minun mielestäni kaikilla on oikeus tehdä niin kuin hyvältä tuntuu. Jätkät pelaavat varsinkin NHL:ssä niin karmean pitkän kauden, että varmasti kroppa tuntuu tällä hetkellä tyhjältä. Mielestäni se on ihan täysin oikeutettua, jos joku haluaa jäädä pois (MM-kisoista), Peltola sanoi Aamulehdelle.

Voit lukea Aamulehden alkuperäisuutisen täältä.