Ilves on aloittanut uuden Liiga-kauden vahvasti. Se on voittanut neljä ensimmäistä otteluaan maalierolla 19-7 ja komeilee parhaillaan sarjataulukon kärjessä.

Ilveksen vahvan vireen tärkeimpänä tekijänä on ollut joukkueen uusi ykkösketju, joka on aloittanut kauden vakuuttavasti. Ketjun sentterinä toimii Matias Mäntykivi ja hänen laidoillaan pelaavat Eemeli Suomi ja Jens Lööke. Heistä Lööke on kasannut tehot 2+7, Suomi 2+6 ja Mäntykivi 4+3.

– Ketjun kemia toimii todella hyvin. Tämä on aivan helvetin kova ase Ilvekselle, Ilta-Sanomien asiantuntija Raimo Summanen hehkuttaa Liigan uutta superketjua.

Lööke siirtyi täksi kaudeksi Tampereelle pelattuaan kaksi viimeistä kautta Sportissa. Hän viimeisteli viime kaudella 42 otteluun tehopisteet 17+18=35.

– Lööken liike näyttää nyt paremmalta kuin viime kaudella Vaasassa. Se indikoi hyvää. Häntä katsellessa tulee vähän mieleen Jan Caloun, hieman köyhän miehen versiona. Lööke pystyy luomaan tilanteista erikoisista paikoista. Hän on hyvä sijoittumaan, ja kyky ratkaista ja syöttää on helvetin hyvä. Todella vaarallinen jätkä. Hänen pelaamistaan kannattaa seurata. Jos vain pysyy terveenä, on koko liigan parhaita hyökkääjiä, Summanen ylistää Löökeä.

Neljättä kauttaan Ilveksessä pelaavalla Mäntykivellä on allaan uransa paras Liiga-kausi. Viime kauden 60 ottelua tuottivat hänelle tehot 19+29=48.

– Kaverilla ei voisi nyt parempaa paikkaa olla. Hänen ei tarvitse sentterinä kantaa viisikkoa eikä hänen tarvitse olla joku maestro. Laiturit Suomi ja Lööke ovat todella hyviä kiekon kanssa, pitämään sitä ja rytmittämään peliä. Mäntykivi on sentterinä ketjun nopein. Hän on hyvä murtautumaan, täyttää tilaa ja liikkuu hyvin. Myös uusi tuomarilinja suosii hänen kaltaistaan pelaajaa. Tämä on helkutin moderni ketju ja osoitus, ettei sentterin tarvitse olla kiekon kanssa älytön veivaaja, Summanen kuvailee.

Koko Liiga-uransa Ilvestä edustanut Suomi on kuulunut jo vuosien ajan sarjan parhaimmistoon. Hän teki viime kaudella piste-ennätyksensä, kun 58 otteluun syntyivät tehot 21+38=59.

– Suomella on nyt paikka loistaa vielä entistäkin isommin. Viime vuosina vastustajat ovat vartioineet ja yrittäneet pelata Suomea paljon pois. Nyt Suomen ei tarvitse kantaa liian isoa roolia. Se yleensä tekee pelaamisesta parempaa, ilmavampaa. Suomella on käynyt välillä niin, että hän rupeaa pitämään itse liikaa kiekkoa ja painimaan. Se vie välillä tehoja pois.

Ketjun pelaaminen on vakuuttanut Summasen täysin.

– Nyt kaikki muut joukkueet miettivät, miten tämä saataisiin pimennettyä. Mutta milläs sen teet? Jos yrität ottaa Lööken pois, ei riitä. Sitten on vielä Suomi ja Mäntykivi. Kaikki kolme pystyvät tekemään maaleja, ja ketju pystyy pelaamaan loistavasti pienpeliä. Tätä ketjua vastaan on todella vaikea pelata.

LUE MYÖS