Ruotsalaismaalivahti Stefan Steen, 31, oli siirtymässä ensi kaudeksi EIHL-sarjaan skotlantilaisen Dundee Starsin riveihin. Sopimus oli allekirjoitettu, mutta syystä tai toisesta sitä ei koskaan julkistettu.

Kaksi päivää ennen suunniteltua lähtöä uusiin maisemiin Steen sai kuitenkin ikäviä uutisia: sopimus on yllättäen purettu. Tapauksesta uutisoi Värmlands Folkblad.

Sopimuksen purkamisen syy on erikoinen. Steenin Emma-vaimo on raskaana eikä seura halunnut joukkueeseensa pelaajaa, jonka vaimo on raskaana, sillä se aiheuttaisi seuran omistaja Steve Wardin mukaan stressiä.

Dundee Stars tiesi jo aiemmin, että Steenin vaimo odottaa lasta, jonka laskettu aika on syyskuussa. Steenin agentti Michael Latschenbergerin mukaan tämä ei ollut seuralle tuolloin mikään ongelma.

Ward kertoi, että Dundee Stars käytti sopimuksessa olleen pykälän, joka mahdollisti sopimuksesta irtaantumisen. Latschenbergerin mielestä seuralla ei ollut oikeutta toimia näin.

Steen oli saanut seuralta aiemmin myös vahvistuksen, että hän voisi tilata uudet varusteet ennen kautta seuran piikkiin. Hän aikookin vaatia seuraa korvaamaan ostamansa varusteet, joihin upposi yli 50 000 kruunua eli yli 4000 euroa.

Steen on tuttu nimi Liigasta, jossa hän edusti Sportia kaudella 2019-2020. Hän pelasi tuolloin 23 ottelua torjuntaprosentilla 88,6. Viimeiset kolme kautta Steen edusti ICEHL:ssä pelaavaa Vienna Capitalsia.

LUE MYÖS