PRAHA. Leijonat aloittaa MM-kisaurakkansa tänään perjantaina, kun vastaan luistelee isäntämaa Tshekki.

Suomen joukkue on jo lopullisessa muodossaan, eli kaikkien pelaajien passit on leimattu. NHL-apuja ei enää odoteta, vaikka Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jesperi Kotkaniemen tähdittämän Carolina Hurricanesin putoaminen NHL:n pudotuspeleissä on vain yhden tappion päässä.

Leijonien johtaviin pelaajiin lukeutuvalla Mikko Lehtosella on asiasta vahva näkemys.

– Uskon, että vaikuttaa sillä tavalla, että ei tarvitse kenenkään, kenen passia ei leimattaisi, mietiskellä. Ja ehkä se vähän vapauttaa ilmapiiriä, kun kaikki tietävät, että tässä on se joukkue, jolla mennään. Ei tarvitse miettiä sellaisia, että tuleeko joku vielä jollekin paikalle pelaamaan. Sillä tavalla se helpottaa ja uskon, että se nostaa joukkuehenkeä, Lehtonen sanoi perjantain aamuharjoitusten jälkeen.

Lehtonen itse valittiin kapteenistoon. Mikael Granlund toimii kapteenina ja Lehtonen sekä Olli Määttä varakapteeneina. Pelaajisto ei kolmikkoa valinnut, vaan valinnat teki valmennusjohto, kuten on ollut aiemminkin tapana.

Varakapteenit pelaavat lähtökohtaisesti pakkiparina, mikä vaikuttaisi kelpaavan Lehtoselle varsin hyvin.

– Ei olla tietenkään vielä yhtään peliä pelattu [Määtän kanssa], mutta hän on tosi hyvä, huippuammattilainen. On helppo pelata sellaisen äijän kanssa, kun tietää että sieltä tulee aina tasalaatuista suoritusta illasta ja vaihdosta toiseen. Siihen on helppo itsekin hypätä.

– Eikä sillä ole tässä joukkueessa väliä, kenen kanssa pelaa. Kaikki ovat hyviä, mutta Määttä ei ole vahingossa pelannut koko uraansa NHL:ssä. Se rutiinitaso, se että tekee voittavia asioita, niin sen tietää, mitä sieltä tulee. Ei tarvitse hirveästi miettiä tai pohtia.

Entä millaista vastustajaa Lehtonen odottaa kisojen avausottelussa?

– Hyvä, taitava kuten Tshekki on aina. Isokokoinen joukkue, joka pelaa kovaa. Varmasti haluaa voittaa kotiaskissa ja saa kotiyleisön tuen. Tulee haastava matsi meille.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS